021 8887 1185 - 021 8887 1175
info@Ziemaco.com
شنبه - چهارشنبه : 8 صبح - 17 عصر

Project

Planning

فرایند های سازمانی در شرکت زیما

مرحله دوم فرایند : برنامه ریزی پروژه

برنامه‌ریزی پروژه (انگلیسی: Project planning) بخشی از مدیریت پروژه است، که مربوط به استفاده از برنامه‌های زمان‌بندی پروژه و برنامه‌ریزی قدم‌هایی که با انجام آنها می‌توان فعالیت‌های پروژه و روابط میان آنها را شناخت و مدت، منابع مورد نیاز و هزینه اجرای پروژه را بر اساس معیارهای موجود در سازمان مجری پروژه، برآورد نمود.

فرایند برنامه‌ریزی پروژه، شامل تعیین توالی و توازن میان فعالیت‌های اجرایی، تخمین زمان اجرای هر فعالیت و رعایت کیفیت تعیین‌شده برای آن فعالیت می‌باشد. مراحل روتین برنامه‌ریزی پروژه با تجزیه و تحلیل پروژه، شناخت فعالیت‌ها و روابط میان آنها، آغاز شده، سپس با تهیه ساختار شکست کار، برآورد زمان، منابع و هزینه اجرای هر یک از فعالیت‌های پروژه، ادامه می‌یابد و با انجام فرآیندهای زمان‌بندی پروژه، برنامه‌ریزی منابع و نیز بررسی رابطه میان زمان و هزینه، همچنین بررسی مسائل و مشکلات احتمالی، تکمیل می‌شود.

برنامه‌ریزی پروژه یا طرح اجرای پروژه یک سند استراتژیک کلیدی است که تیم ها را در مسیر پروژه در مسیر نگه می دارد و نشان می دهد که چه انتظاری از چه افرادی و به چه صورت وجود دارد. به عبارت دیگر میتوان برنامه ریزی را یک ابزار بسیار ارزشمند دانست که می تواند تفاوت بین مسیر موفقیت پروژه و شکست پروژه را ترسیم کرده و سبب جلوگیری حداکثری از خطاها گردد.

در حالت کلی باید بیان کرد که برنامه‌ ریزی پروژه برای موفقیت هر پروژه ضروری است. بدون وجود برنامه ریزی ممکن است پروژه در معرض اشکالات و خطا های رایج حوزه مدیریت پروژه مانند از دست دادن سررسیدها و زمان های مقرر شده، فراتر رفتن از بودجه و موارد رایج دیگر قرار بگیرد. برنامه ریزی پروژه موفقیت پروژه و تحویل به موقع را تضمین می‌کند. تلاش برای رسیدن به یک برنامه ریزی کامل به افزایش رضایت مشتریان و اعتماد آنها به سازمان برای سرمایه‌گذاری‌های آتی کمک می‌کند.

برنامه ریزی پروژه به صورت کلی شامل گام ها و بخش هایی می شود که می توان آن ها را به صورت زیر بیان کرد:

1- ذینفعان پروژه، مبنای کیفیت، محصولات قابل تحویل، نقاط عطف، معیارهای موفقیت و الزامات تعریف شده و مواردی چون منشور پروژه، ساختار شکست کار (WBS) و ... ایجاد میشود.

2- تیم پروژه تشکیل و سازماندهی شده و نقش‌ها، مسئولیت‌ و قدرت اختیار هر یک مشخص میگردد.

3- برنامه ریزی لازم برای تمامی منابع لازم پروژه از هر نوع مانند تجهیزات، افراد و... انجام و راه های مختلفی برای تامین آن در نظر گرفته میشود .

4- برنامه ارتباطی در بین افراد کلیدی پروژه، ذینفعان و سایر افراد مرتبط تبیین میگردد تا بتوان در روند پروژه از ارتباط موثر و مفیدی بهره برد.